ROCKABEPPIENeo rockabilly - Revival

De jaren 70, na of als gevolg van het overlijden van Elvis Presley (16-08-1977), kreeg men opnieuw belangstelling voor de jaren vijftig muziek. De rock n roll of rockabilly-revival was een feit. Met als bekendste artiesten Stray Cats, Crazy Cavan & The Rhythm Rockers, Matchbox, Robert Gordon en Shakin’ Stevens. In de popmuziek hoorde je bands als Matchbox, Mud, The Rubettes, The Darts en Long Tall Ernie & The Shakers, die duidelijk beïnvloed waren door deze muziek. De opleving van rock & roll, rockabilly muziek is mogelijk te verklaren uit het verlangen naar ongecompliceerde en spontane muziek, dat ook bij de gelijktijdige opkomst van de punk een rol speelde.

In de rock & roll ‘scene’ kwamen steeds meer nieuwe bands. De ene band streefde de authenticiteit van de originele muziek na. De ander mixte hedendaagse invloeden door de liedjes voor een steviger sound.
Mijn favorieten uit deze tijd zijn o.a. Restless, The Guanabatz (de psychobilly uit de jaren 80) en The Stray Cats en dan in deze volgorde. Later kwamen daar absoluut The Go Getters, The Delta Bombers, Red Hot & Blue en El Rio Trio bij. Maar er is zoveel keus! Hieronder slechts een kleine selectie...Rockabilly
(50 hits)